Article written

  • on 06.11.2012
  • at 03:40 DU.
  • by admin

Kidobták Stephen King fiának horrorsorozatát 0

nov6

A Fox tévéstúdió úgy tűnik, végleg lelőtte a Locke & Key sorozatot, nehogy az konkurenciát jelentsen a saját horroszériájának, a Golden Globe-díjas American Horror Storynak, írja a Geektyrant. Pedig a Locke & Key igen ígéretesnek tűnt: az alapanyagot Joe Hill (Stephen King fia!) azonos című horrorképregénye szolgáltatta, amivel íróként a British Fantasy Award mellett a képregényipar Oscarját, az Eisner-díjat is megnyerte.

A tavaly leforgatott epizódokban az egykori John Connor, azaz Nick Stahl és a Gyűrűk Ura-trilógia Eowynje, Miranda Otto elkeverednek a horror zsáner kedvenc helyszínére, egy elhagyatott, vidéki kúriába, ahol egy szellemlány suttog és sikongat a kútban. És a ház természetesen hol máshol lenne, ha nem az esős és ködös északkeleti parton, Massachusetts államban, a beszédes nevű Lovecraft városkában (utalás Stephen King és Joe Hill bálványozott mesterére, Howard Phillips Lovecraft íróra)!

A képregénysorozatot tavaly az Aliason, a Fringe-en, a Transformersen és a Star Trek rebooton edződött Alex Kurtzman-Roberto Orczi páros gyúrta át sorozat-forgatókönyvvé, a rendező pedig a Sötétkamrát és egy seregnyi videoklipet jegyző Mark Romanek lett, az eredmény mégsem hozta lázba a Fox fejeseit. A horrorrajongóknak viszont nem kell aggódni, a Latono Review szerint a Universal dollármilliókra akarja váltani Stephen King fiának képregényét, és filmtrilógiát készítene a Locke & Key-ből.

Nem ez lesz egyébként jövőre az egyetlen elhagyatott kísértetházas (haunted house) horror a Universalnál: itt készül majd Guillermo del Toro Crimson Peakje is (bár a legjobb az lenne, ha a lovcraft-i rémségeket szintén kedvelő del Toro rendeze filmet Joe Hill képregényéből). 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

A teljes cikk itt: comment:com

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Kulisszagép is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com